به گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا؛ موسی فکور در هشتمین جلسه کمیته تصویب با اشاره به اهمیت طرح هادی اظهار کرد: این طرح به عنوان یک نقشه راه برای توسعه روستاها و شهرها، به ساماندهی و اصلاح بافت موجود پرداخته است. وی با بیان اینکه طرح هادی به تعیین مقدار و موقعیت گسترش آینده و چگونگی استفاده از زمین ها میپردازد و افزود: فعالیت های مختلفی مانند: کشاورزی، تولیدی، تجاری و مسکونی در چهارچوبی منظم و سازمان یافته در این طرح قرار میگیرند.
فکور ادامه داد: طرح هادی نه تنها به نیاز های فعلی روستا پاسخ میدهد، بلکه با در نظر گرفتن نیازهای آینده، به توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی ساکنان نیز کمک میکند به همین دلیل، تهیه و تنظیم این طرح توسط مشاوران و ویژهای دارد و میتواند تأثیرات مثبتی بر روی توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه داشته باشد. وی تصریح کرد: طرح هادی به عنوان ابزار هایی برای توسعه پایدار روستاها، با تمرکز بر بهبود زیرساخت ها و تأمین نیازهای جامعه محلی طراحی میشوند لذا این طرح ها شامل بررسی دقیق وضعیت موجود و شناسایی نقاط قوت و ضعف زیرساخت ها و خدمات عمومی هستند.
شاخص برخورداری گیلان در طرح هادی ۹۹ درصد است
حامد دائمی مدیرکل بنیاد مسکن گیلان نیز در این جلسه، اظهار کرد: طرح هادی روستایی به عنوان ابزاری کلیدی برای برنامه ریزی و توسعه پایدار روستاها عمل میکند. وی افزود: این طرح نه تنها به ساماندهی و بهبود بافت موجود روستا کمک میکند، بلکه با تعیین الگو های مناسب برای استفاده از اراضی، به ایجاد سکونتگاه های روستایی متنوع برای مصارف مسکونی، تجاری، زراعی و تولیدی نیز میپردازد.
دائمی ادامه داد: هدف اصلی این طرح تسهیل دسترسی به امکانات و خدمات، ارتقا کیفیت زندگی روستاییان و حفظ هویت فرهنگی و اجتماعی روستاها است لذا با توجه به تغییرات سریع اجتماعی و اقتصادی، طراحی و اجرای طرح هادی روستایی میتواند نقش مهمی در توسعه پایدار و همزمان با آن، حفظ محیط زیست ایفا کند. دبیر کمیته تصویب طرحهای هادی روستایی استان با بیان اینکه گیلان دارای ۲۹۰۵ روستا، از این تعداد ۲۰۶۰ روستای آن بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد، گفت: با توجه به هدفگذاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای تهیه و بازنگری طرح های هادی روستاهای با جمعیت ۲۰ خانوار و بالاتر، تاکنون ۲۰۴۱ روستا دارای طرح هادی مصوب شدهاند.
وی تصریح کرد: این آمار نشان دهنده تلاش های مستمر برای ساماندهی و بهبود وضعیت روستاها در گیلان است و نشان میدهد که توجه به توسعه پایدار و سازمان یافته روستاها در اولویت قرار دارد و این طرحها میتوانند به تقویت زیر ساخت ها، بهبود کیفیت زندگی و افزایش توان اقتصادی روستاییان کمک کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، شاخص برخورداری استان گیلان از مزایای تهیه طرح هادی را ۹۹ درصد اعلام کرد و گفت: این میزان نشان دهنده موفقیت چشمگیر در اجرای طرحهای هادی و تأثیر مثبت آن ها بر توسعه و بهبود زیرساخت ها و خدمات در روستاها است. گفتنی است، در هشتمین جلسه کمیته تصویب طرحهای هادی روستایی استان، طرح هادی سه روستای پرکاپشت مهدیخانی (آستانه اشرفیه)، استخر کوه و پشت کلاً (رودبار) تصویب و دلیوندان (صومعه سرا) به جلسه آتی موکول شد./