در جلسه کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت مطرح شد:

پروژه تالاب عینک می تواند نام شوقی را در رشت ماندگار کند

سومانیوز؛ سومین جلسه کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت، به ریاست محمدحسن عاقل منش و با محوریت بررسی «پروژه های سرمایه گذاری گردشگری شهرداری رشت» و «آخرین اقدامات صورت گرفته در پروژه تالاب عینک» برگزار شد.

به گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا؛ محمدحسن عاقل منش در ابتدای جلسه کمیسیون گردشگری شورا اظهار داشت: در دو جلسه گذشته کمیسیون گردشگری مباحث کلی در این زمینه را مطرح کردیم و دغدغه‌ ها و انتظارات مطرح شد و سازمان‌ های متولی گزارشی از عملکرد خود در حوزه گردشگری ارائه کردند.

رییس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت افزود: امروز قصد داریم بررسی کنیم که مجموعه مدیریت شهری قصد دارد چه کارهایی را در حوزه گردشگری رقم بزند. یکی از سازمان‌ های تاثیرگذار در این راستا سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ های مردمی است. به همین دلیل امروز جلسه‌ ای را با رییس سازمان سرمایه‌ گذاری برگزار کردیم تا در جهت پیشبرد اهداف تعریف شده برای رشت در حوزه گردشگری گام برداریم.

عاقل منش خاطرنشان کرد: با توجه به تاکید همه دغدغه مندان در خصوص تالاب عینک، باید بسترسازی لازم صورت بگیرد تا بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری تالاب عینک ورود کند. پارک دانشجو در شورای اول، اسکله قایق رانی و همچنین تبدیل دو پنه به یک پهنه و برداشتن خاک ریز در شورای دوم، احداث رصدخانه تالاب عینک در شورای سوم و بهره برداری از آن در شورای ششم و در ادامه اقدامات دیگری صورت گرفت. امروز نیز باید بسترسازی لازم برای ورود سرمایه گذار و رونق گردشگری در تالاب عینک و به طور کلی شهر رشت دنبال شود.

رییس کمیسیون گردشگری در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: افرادی در ادوار گذشته مسوولیت‌هایی گرفتند اما تعصب لازم را در راستای به نتیجه رساندن امور نداشتند اما امروز مدیران مرتبط با پروژه تالاب عینک با تمام توان در حال تلاش هستند.

عاقل منش افزود: شهردار رشت در کارنامه خود پروژه‌ های طرح میثاق را خواهد داشت اما برخی پروژه‌ ها مثل پروژه تالاب عینک می‌تواند نام شوقی را در رشت ماندگار کند. شهردار رشت نیز تاکید داشته که در تلاش است پیش از پایان این دوره مدیریت شهری تالاب عینک را به نقطه مطلوبی برساند. امیدواریم نظرات کارشناسی، مطالبه‌ گری مردم و انعکاس موارد توسط رسانه‌ ها و تلاش مدیریت شهری آینده درخشانی برای تالاب عینک رقم بزند. نادر حسینی دیگر عضو کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر رشت نیز عنوان کرد: در دوره ششم شورا اتفاقات خوبی نظیر راه اندازی کمیسیون‌ های تخصصی توسعه پایدار و کمیسیون گردشگری رقم خورد که می‌توانند مسائل تخصصی حوزه توسعه و گردشگری را به شکل دقیق‌ تری دنبال کنند.

حسینی تصریح کرد: در این دوره شورا ریل‌ گذاری خوبی برای ادوار آینده داشتیم. برنامه چشم‌ انداز ۲۰ساله نمونه‌ ای از این اقدامات بود. وقتی مشکلات انباشته می‌شود باید از جایی شروع به رفع مشکلات کرد. در خصوص همین تالاب عینک مدت‌ ها مشکل مالکیتی وجود داشت اما با پیگیری‌ های صورت گرفته موانع این چنینی رفع شد.

عضو کمیسیون گردشگری شورا در ادامه خاطر نشان کرد: اطلس سرمایه‌ گذاری شهر رشت از دیگر اقداماتی است که به نوعی نقشه راه آینده بوده است. در بحث زباله سوز که مدت‌ ها رها شده بود مباحث حقوقی پیگیری شد و باید وارد فاز عملیاتی شود. فرصت در زمینه‌ های مختلف فراهم شده است و در زمینه گردشگری نیز به همین شکل بوده است. نادر حسینی خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوان طی ۵ سال آینده رشت را به نقطه مطلوبی رساند. زیرساخت‌ ها و بسترها تا حدودی فراهم شده است و باید دست به دست هم دهیم تا بتوانیم به نتایج مطلوبی دست یابیم. ایستگاه‌ های راهنمای گردشگر نیز از جمله مواردی است که باید دنبال شود.

ناصر عطایی رییس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ های مردمی شهرداری رشت نیز با بیان اینکه گردشگری یک صنعت تاثیرگذار در اقتصاد استان گیلان و شهر رشت است تصریح کرد: شهرداری رشت با کمبود زمین مواجه است و عموما زمین‌ ها یا معارض مالکیتی دارد و یا کاربری مدنظر را ندارد و یا موقعیت مناسبی برای اهداف مدنظر ندارند. شهرداری رشت باید به سمت تولید ملک و سیاست‌گذاری در این راستا برود. شهرهای دیگر در این مسیر گام‌ های مهمی برداشته اند. پیشنهاداتمان را نیز مطرح کرده ایم.

عطایی با اشاره به اراده شورای ششم در راستای رونق گردشگری با نگاه سرمایه‌گذاری اظهار داشت: شهرداری رشت و سازمان سرمایه‌گذاری ۶ پروژه را با رویکرد سرمایه‌گذاری در دست اجرا دارد.

رییس سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری رشت در ادامه اعلام کرد: هتل گیل لند در زمینی به مساحت ۱۷۲ هزار متر مربع در ۲۳ طبقه و با بیش از ۵۰۰ پارکینگ مازاد و ارزش بیش از ۸ هزار میلیارد تومان یکی از پروژه‌ های بزرگ سرمایه‌ گذاری در راستای رونق گردشگری شهر رشت است. مجموعه اقامتی بوستان ملت نیز شامل ۴۰ کلبه رشتی در ۳ تیپ است که در کمیسیون‌ های مختلف شورا به تصویب رسیده است تا پس از اصلاحات در همین ماه به فراخوان برود. مجموعه رستورانی بوستان ملت با رویکرد شهر خلاق خوراک در زمینی به مساحت ۱۹۳۰ مترمربع در دو طبقه احداث خواهد شد و مجوز های مربوطه نیز اخذ شده است و پس از اصلاحات در همین ماه به فراخوان خواهد رفت.

ناصر عطایی افزود: مجموعه رستوران آبی تالاب عینک یکی دیگر از پروژه‌ های سرمایه‌گذاری است که طرح مطالعاتی آن به سرانجام رسیده است و تا یک ماه آینده به فراخوان خواهد رفت. کمپینگ مسافر با استفاده از ظرفیت زمین ۵ هکتاری جاده تهران با بیش از ۷۰۰ واحد اقامتی در تیپ‌ های مختلف در نظر گرفته شده است. زمین‌ های ورزشی و زمین بازی کودک و سرویس بهداشتی نیز در این مجموعه دیده شده است. اگر در بحث مالکیت مشکلی وجود نداشته باشد پیش از پایان سال به فراخوان خواهیم گذاشت.

رییس سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری رشت در خصوص مجموعه ۴۵۰ هکتاری نیز گفت: در صورت تایید دفتر فنی منابع طبیعی چالوس و سپس قرارداد با منابع طبیعی، سازمان سرمایه‌گذاری می‌تواند برای فعالیت‌ های سرمایه‌گذاری ورود کند.

عطایی خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم تالاب عینک زنده شود باید مسیر اطراف تالاب آزاد شود و انگیزه لازم برای سرمایه گذار ایجاد شود. تملک ملک در اطراف تالاب عینک و تغییر کاربری نیز از دیگر اقدامات ضروری است که می‌تواند با در نظر گرفتن ضوابط زیست محیطی و تعریف پروژه‌های سرمایه‌گذاری و قدرالسهم شهرداری اهداف شهرداری را محقق کند. شهرداری رشت نیاز به داشته‌ های بیشتر در اطراف تالاب دارد. تملک شهرداری باید در جایی باشد که بتوان در حوزه گردشگری از آن بهره برد. افشین پورعلی مسوول پیگیری امور مرتبط با تالاب عینک نیز در ادامه جلسه عنوان کرد: پروژه تالاب عینک سال‌ ها بلاتکلیف مانده بود و درگیری دو سازمان بزرگ، منجر به سوء استفاده برخی افراد در خصوص زمین‌ های اطراف تالاب شد.

پورعلی افزود: با پیگیری‌ های صورت گرفته در دو سال گذشته و ورود قوه قضاییه، با سازمان آب منطقه‌ ای قراردادی منعقد شد. قرارداد حق الانتفاع شهرداری تا ۳۰ سال قابلیت گسترش دارد مجوز ورود به تالاب را کسب کردیم. قرارداد لایروبی نیز به ارزش ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان منعقد شده است.

مسوول پیگیری امور مرتبط با تالاب عینک ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای رفع معارض در زمین‌ های اطراف این پروژه، در خصوص لایروبی تالاب عینک اعلام کرد: حجم آبی تالاب از ۳.۲ هکتار به ۸.۴ هکتار پس از لایروبی کامل و اتمام آن طی یک ماه آینده افزایش خواهد یافت. پورعلی در ادامه به برنامه‌ های کوتاه مدت و بلندمدت در نظر گرفته شده برای تالاب عینک پرداخت و تصریح کرد: احداث رینگ حاشیه تالاب برای دوچرخه سواری و پیاده راه طی کم تر از یک سال آینده، اجرای نرده حفاظتی، نورپردازی و روشنایی اطراف تالاب و احداث گسترو پارک و فضای سبز از جمله این برنامه‌ ها است.

مسوول پیگیری امور مرتبط با تالاب عینک همچنین با تاکید بر پیشنهادات تملکی در اطراف تالاب عینک بیان داشت: تملک زمین‌ های اطراف تالاب عینک منجر به ارتباط بصری شهروندان با تالاب و اجرای پروژه‌ های مدنظر خواهد شد. افشین پورعلی ضمن تشریح دیگر پروژه‌ های مدنظر مدیریت شهری در تالاب عینک و اطراف آن، خاطر نشان کرد: پروژه تالاب عینک باید مثل: پروژه‌ های طرح میثاق دیده شود.

مدیر پروژه تالاب عینک در پایان با اشاره به حضور استاندار گیلان در جلسه شورای شهر رشت اظهار داشت: این اتفاق، اتفاق بزرگی است به این دلیل که بسیاری از مشکلات مدیریت شهری به دلیل‌ عدم هماهنگی و تعامل میان دستگاه‌ ها است و حضور استاندار در کنار مدیریت شهری می‌تواند بسیاری از مشکلات این چنینی را رفع نماید. دکتر روشن بابایی همتی مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز در ادامه گفت: به دلیل علاقه‌ ای که به مسائل مرتبط با خوراک دارم در خصوص گستر و پارک تالاب عینک، پیشنهاد دارم این موضوع به صورت فرهنگی نیز دنبال شود و تندیس یا سردیسی از افرادی که پیش از این در رابطه با خوراک‌ شناسی فعالیت کرده‌ اند در این پارک در نظر گرفته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه گیلان افزود: در دیگر کشورها به این نتیجه رسیده بودند که از طریق سفارتخانه‌ ها خوراک‌ ها را به دیگر کشورها معرفی کنند. ما نیز به عنوان شهر خلاق خوراک می‌توانیم با آموزش ۱۰ غذای محلی و معرفی آن به سفارتخانه‌ ها انتظار داشته باشیم یک غذای گیلانی در منوی رستوران‌ های دیگر کشورها وجود داشته باشد. تایلند، تایوان، کره جنوبی و پرو به نتایج مطلوبی در این زمینه رسیده اند. گستر و پارک نیز می‌تواند میزبان رویداد های مرتبط به شهرخلاق خوراک باشد.

محمدرضا علیزاده معاون اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت نیز تصریح کرد: سرزندگی در شهرهایی که رودخانه و تالاب دارند دیده می‌شود. ما از این فرصت برخوردار بودیم اما این فرصت به تهدید تبدیل شده بود. با این اقدام شهرداری در خصوص تالاب عینک امیدواریم منافع آن به کل شهر برسد و به یک مقصد گردشگری جذاب تبدیل شود و ماندگاری مسافر را در شهر رشت داشته باشیم. وی افزود: رصدخانه کوشیار گیلانی و دیگر اقدامات اطراف تالاب عینک در کنار هم همانند قطعات پازل هستند که می‌توانند مکمل یکدیگر باشند و شهر رشت می‌تواند از حالت رکود خارج شود و به یک مقصد بین المللی گردشگری تبدیل شود.

دکتر علیزاده همچنین اظهار داشت: در بحث اسکان موقت گردشگران با چالش عظیمی در رشت و سراسر گیلان مواجه شده بودیم و امروز شهرداری برنامه ریزی مناسبی در این زمینه داشته است تا با ورود مسافران دچار چالش نشویم. رضا صدفی مشاور کمیسیون گردشگری شورا نیز بیان داشت: امروز گردشگر بیش از اقامتگاه‌ های مدرن به سمت اقامتگاه‌ های سنتی می‌رود. از ابنیه تاریخی بناهای چندانی در رشت باقی نمانده است. سازمان سرمایه‌گذاری می‌تواند با مالکین این ابنیه از بخش خصوصی مذاکره کند و با ورود سرمایه گذار این ابنیه را به اقامتگاه‌ های سنتی تبدیل کند.

وی افزود: گرمابه‌ های رشت در حال نابودی است و انتظار داریم اقداماتی ماندگار در این زمینه صورت بگیرد و از ظرفیت‌ های این چنینی برای رونق صنعت گردشگری استفاده شود. علی نقی مهرورز مالک و مدیر هتل شبستان رشت نیز گفت: موضوع تالاب عینک مطالبه چندین‌ ساله مردم رشت است. سرمایه‌گذاری‌ های حوزه گردشگری نیاز به حضور فعال در نمایشگاه‌ ها دارد. نمی‌توانیم با نگاه حذف نمایشگاه‌ ها به نتیجه برسیم.

عضو جامعه هتلداران گیلان در خصوص اقامت‌ های کوتاه مدت تصریح کرد: برخی مسافران علاقه به اقامت کوتاه مدت در فضای باز دارند. در برخی زمین‌ها نیاز به احداث بنا و کلبه چوبی نیز وجود ندارد. پیشنهاد میدهم شهرداری رشت به سرمایه‌گذاری‌ های کوچک در این زمینه نیز توجه کند.

حمیدرضا آذرپور معاون گردشگری میراث فرهنگی گیلان عنوان کرد: در موضوعات مختلف از جمله بحث تالاب عینک یکی از دلایلی که نتوانستیم موفق شویم کمبود مسوولین دلسوز بوده است. یکی از آرزو های دیرینه مردم رشت بهره برداری درست از تالاب عینک بوده است. برخی کشورها راه‌های آبی مصنوعی ایجاد می‌کنند و از کنار آن بهره برداری فرهنگی و اقتصادی می‌کنند اما ما این موهبت الهی را داشته‌ ایم و استفاده درستی نکرده ایم. چه پاسخی برای آیندگان خواهیم داشت؟ وی افزود: اگر بسته‌ های سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه گردشگری در اختیار سازمان میراث فرهنگی نیز قرار بگیرد این سازمان می‌تواند در کنار شهرداری رشت باشد و به تحقق اهداف کمک کند.

مهدی جلیلی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه منطقه آزاد انزلی نیز عنوان کرد: بسته‌ های سرمایه‌گذاری می‌تواند به صورت کتابچه آماده شود و در نمایشگاه‌ ها ارائه شود و در پورتال شهرداری قرار گیرد. شهرداری می‌تواند نگاه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود را به سرمایه گذار تحمیل کند. برای سرمایه گذار بازگشت سرمایه حائز اهمیت است و در گیلان این بازگشت سرمایه به سرعت انجام می‌شود.

پوراحمد دیگر مشاور کمیسیون گردشگری شورای شهر رشت نیز عنوان کرد: مسابقات قایقرانی بین المللی عموما در چنین پهنه‌ هایی اجرا می‌شود. یکی از مباحث مهم در گردشگری ورزشی حضور در مسابقات است و ما برای برگزاری مسابقه در پهنه‌ های تالاب عینک نیاز به هزار متر طول خواهیم داشت که اکنون کمی کم تر از آن است. از سوی دیگر در خصوص رینگ دوچرخه سواری، تمایل مردم به سمت حضور در فضای سبز و جنگلی برای دوچرخه سواری است و مدیریت شهری باید برنامه مناسبی در این زمینه داشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت احداث باشگاه‌های ورزشی در اطراف تالاب عینک، افزود: اگر فضای مناسبی در اطراف تالاب عینک در نظر گرفته شود آموزش‌های تخصصی در حوزه ورزش می‌تواند در محدوده تالاب عینک انجام شود./

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://soumanews.ir/?p=14473

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها