به گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا؛ بیماری های گوارشی، اگر درمان نشوند؛ میتوانند سلامتی افراد را با مشکل جدی مواجه کنند. یکی از شایع ترین اختلالات گوارشی افزایش اسید معده است که طی آن اسید خط لوله غذایی را تحریک میکند.
درمان های خانگی اسید معده
برای غلبه بر مشکل اسید معده، باید یک سبک زندگی سالم داشته باشید: غذا خوردن در زمان مناسب، غذا خوردن در حالت نشسته، خوب جویدن غذا، صاف نشستن حداقل نیم ساعت بعد از غذا.
وعده های غذایی کوچک و مکرر، برخلاف وعده های غذایی سنگین و همین طور ورزش منظم، به کنترل اسید معده کمک میکند. برخی از غذاها و درمان های خانگی وجود دارند که ممکن است به جلوگیری از اسیدیته یا مشکلات مرتبط با آن کمک کنند.
۱. زنیان رومی
این دانه های قدرتمند از دیرباز با کاهش ناراحتی معده و کمک به هضم همراه بوده اند. تیمول موجود در آن، به بهبود فرایند هضم کمک میکند. دانه های زنیان رومی را میتوان با کمی نمک مصرف کرد. میتوانید یک قاشق چای خوری از این دانه ها را یک شب در آب خیس کنید و بعد آب آن را میل کنید.
۲. رازیانه، درمان خانگی اسید معده
مصرف مقداری رازیانه بعد از غذا، سنتی بسیار رایج در هند است. این کار به بهبود بوی دهان کمک میکند؛ اما مهم تر این که رازیانه به هضم غذا کمک میکند. به علاوه، میتوانید دانه های رازیانه را در آب خیس بگذارید و بعد آب را بنوشید یا حتی رازیانه با آب گرم دم کنید. حتی میتوانید آن را به چای اضافه کنید! افزودن کمی شکر کمک بیش تری میکند.
۳. شیر و ماست
شیر یک پادزهر عالی برای اسیدیته و درمان خانگی اسید معده است. شیر سرد یا در دمای اتاق بلافاصله اسیدیته را از بین میبرد. شیر نوعی آنتی اسید طبیعی است. سرشار از نمک های کلسیم که اسید را خنثی میکنند. ماست راه دیگری برای کنترل اسیدیته است. علاوه بر این که از بهترین منابع کلسیم است، یک پروبیوتیک طبیعی هم است که رودهای سالم تر و هضم بهتر را به ارمغان میآورد.
۴. عسل، درمان خانگی اسید معده
ثابت شده است که مصرف یک قاشق چایخوری عسل با آب گرم به رفع اسیدیته کمک میکند. افزودن مقداری لیمو به عسل و آب، ترکیب را به یک عامل قلیایی کننده خوب تبدیل میکند که اسید معده را خنثی میکند.
۵. گشنیز
گشنیز را میتوان هم به صورت برگ تازه و هم به عنوان دانه های خشک برای مقابله با اسیدیته استفاده کرد. خیلی ساده حدود ۱۰ میلی لیتر آب گشنیز موثر است. میتوان آن را به آب یا دوغ اضافه کرد. پودر دانه گشنیز خشک را نیز میتوانید به غذاها اضافه کرده یا روی سالاد بپاشید. چای تخم گشنیز یکی دیگر از راه های آسان مصرف آن است.
۶. میوه ها
همه میوه ها، از جمله مرکبات، اثر قلیایی به جا میگذارند و اسیدها را خنثی میکنند. آنها فیبر به رژیم غذایی اضافه میکنند که فرآیند هضم کمک کرده و سلامت را بهبود میبخشند. مصرف روزانه دو میوه تازه یک استراتژی خوب برای کنترل اسید معده است./