به‌ بهانه ترور نافرجام نامزد جمهوری‌ خواه:

۴ رییس جمهوری که به اندازه ترامپ خوش‌ شانس نبودند

سومانیوز؛ به‌ دنبال بازداشت یک فرد به ظن تلاش برای ترور رییس جمهور سابق آمریکا، نشریه «ویک» در گزارشی به چهار رییس جمهور این کشور پرداخت که در دوران تصدی این سمت ترور شدند.

به گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا؛ دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در ماه جولای از یک سوء قصد جان سالم به‌ در برد و به‌ تازگی نیز خبری درباره بازداشت فردی به ظن تلاش برای سوء قصد به جان وی بازداشت شده است؛ مسأله‌ ای که نشریه «ویک» را بر آن داشت تا گزارشی درباره چهار رییس جمهوری منتشر کند که به اندازه ترامپ خوش‌ شانس نبودند.

تا پیش از ترور نافرجام ترامپ در گردهمایی انتخاباتی‌ اش در ماه جولای در پنسیلوانیا، هیچ کدام از روسای جمهور وقت یا پیشین آمریکا از سال ۱۹۸۱ و دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان، هدف تیراندازی قرار نگرفته بودند. البته علت آن قطعاً این نیست که کسی برای این کار تلاش نکرده؛ در واقع اقدام به ترور و توطئه‌ های ناشیانه علیه روسای جمهور مستقر، همواره به شکلی نا امیدکننده در تاریخ آمریکا رایج بوده است. اما تنها تعداد انگشت‌ شماری از ترور ها موفق بوده و قربانیان این ترور های موفق تا ابد به نماد خشونت سیاسی در آمریکا بدل شدند.

سه مورد از این ترور های موفق با انگیزه ایدئولوژیک انجام شد و دیگری نیز به نظر می‌رسد که به‌دلیل اختلال ذهنی مظنون صورت گرفت اما همه آنها یک وجه مشترک دارند و آن هم برنامه‌ ریزی دقیق و به اصطلاح نقطه‌ زنی هدف است.

۱. آبراهام لینکلن

بازیگری به نام «جان ویلکس بوث»، ۱۴ آوریل ۱۸۶۵ آبراهام لینکلن را در حالی که مشغول تماشای اجرای کمدی «پسر عموی آمریکایی ما» در سالن تئاتر فوردز واشنگتن بود، به ضرب گلوله کشت. این سومین تلاش جدی برای ترور لینکلن در زندگی‌ اش بود و از قضا با آغاز روند التیام آمریکا از ترومای فراگیر جنگ سرد تلاقی داشت.

رابرت ای‌لی، فرمانده کل ارتش موتلفه در جنگ داخلی آمریکا چهار روز قبل تسلیم شده بود اما «بوث» و هم دستانش باور داشتند که حزب موتلفه هم چنان زنده است! مقامات او را در یک انبار تنباکو در ویرجینیا شکار کردند و همان جا در جریان تبادل آتش کشته شد.

۲. جیمز گارفیلد

چارلز گیتو صبح روز دوم جولای ۱۸۸۱ با دو گلوله از پشت جیمز گارفیلد را هدف قرار داد. گفته می‌شود گیتو، یکی از حامیان گارفیلد و به اختلال ذهنی دچار و تصورش این بود که باید به خاطر نقش (کاملاً خیالی‌اش) در به قدرت رسیدن گارفیلد، مستحق پست سفیری آمریکا بود!

البته جراحان که مصمم به پیدا کردن گلوله بودند، غیرعامدانه شرایط گارفیلد را وخیم‌تر کردند! دکتر هاوارد مارکل، دراین‌ باره گفته بود که «پزشکان با آزمایش‌ های دیجیتال و چندین و چند عمل جراحی که زخمی با عمق ۳ اینچ را به سوراخی ۲۰ اینچی تبدیل کرد، رییس جمهور را شکنجه کردند»!

شرایط گارفیلد طی هفته‌ های آتی وخیم و وخیم‌ تر شد و در نهایت به علت عفونت دو ماه بعد یعنی ۱۹ سپتامبر ۱۸۸۱ درگذشت. ضارب در محاکمه‌ اش گفته بود که «من رییس جمهور را نکشتم. دکترها کشتند. من فقط به او شلیک کردم.» او ۳۰ ژوئن ۱۸۸۲ به دار آویخته شد.

۳. ویلیام مک‌کینلی

مک‌کینی کم تر از یک سال پس از پیروزی سرنوشت‌ سازش مقابل ویلیام جنینگز برایان، نامزد دموکرات‌ ها در انتخابات سال ۱۹۰۰ و آغاز دور دوم حضور در کاخ سفید، ششم سپتامبر ۱۹۰۱ در شهر «بوفالو» واقع در ایالت نیویورک، در حال بازدید از نمایشگاه «پان‌امریکن» هدف ترور قرار گرفت. آنارشیستی به نام «لئون چالگوش» از فاصله‌ ای نزدیک دو گلوله به شکم او شلیک کرد. مک‌کینلی بلافاصله جراحی شد و جراحان پس از شکافتن شکم، موفق به تعیین موقعیت گلوله نشدند. در روز های ابتدایی به نظر می‌رسید که او بهبود یافته است اما چند روز بعد، به علت گسترش عفونت، در ۱۴ سپتامبر جان داد. چالگوش به پزشکان شهر بوفالو گفته بود: «به دولت جمهوری‌خواه اعتقادی ندارم و به طور کلی معتقدم که ما نباید حاکم داشته باشیم.» او ۲۹ اکتبر ۱۹۰۱ اعدام شد.

۴. جان اف. کندی

کندی تنها رییس جمهوری بود که لحظه ترورش ضبط شد. او در زمان ترور یعنی ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ در دالاس سوار بر خودرویی که توسط تیم حفاظتی اسکورت می‌شد، هدف قرار گرفت. «لی هاروی اوسوالد»، تفنگدار اسبق و حامی ایدئولوژی کمونیستی، کندی را از ناحیه گردن و سر هدف دو شلیک قرار داد. او یک ساعت و نیم بعد کشته شد. جان کانلی، فرماندار تگزاس هم در این حادثه به شدت زخمی شد. اوسوالد پیش از بازداشت در نزدیکی یک سینما، یک افسر پلیس را هم کشت. جک روبی، مالک باشگاه شبانه «دالاس» دو روز پس از بازداشت اوسوالد، او را به ضرب گلوله کشت./

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://soumanews.ir/?p=13835

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها