به گزارش گروه رسانه ای ایران- گرا؛ فرشته فزونی رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ضمن توصیه به هم وطنان برای خودداری از مصرف بیش از حد روغن و چربی در غذاهایی که مصرف میکنند، گفت: روغن های جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب مضر (اسیدهای چرب اشباع و ترانس) هستند که خطر ابتلاء به بیماری های قلبی، عروقی و سرطان ها را افزایش میدهد.
وی با اشاره به خطر گرفتگی عروق و بروز بیماری های قلبی بر اثر مصرف مواد غذایی حاوی چربی های ترانس، خاطر نشان کرد: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت بزرگسالان باید مصرف چربی ترانس را به کمتر از یک درصد کل انرژی دریافتی روزانه محدود کنند.
فزونی افزود: با توجه به برچسب تغذیهای، شهروندان هنگام خرید مواد غذایی بدون چربی ترانس یا ترانس بسیار پایین را انتخاب کنند. به گفته وی، شکلات، انواع بیسکویت، کیک، کلوچه، شیرینی، دونات، کراکر، کوکی، پنیرهای پیتزا از نوع تاپینگ (نوعی چربی تهیه شده از روغن)، برخی از روغن های نیمه جامد و چیپس حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند.
وی افزود: برخی غذاها مانند: لبنیات پرچرب و گوشت قرمز به طور طبیعی دارای این نوع اسیدهای چرب هستند. رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با یادآوری این که همه روغ ها باید به میزان کم مصرف شوند، روغن کانولا را به عنوان روغن مناسب برای پخت و پز معرفی کرد و در عین حال یادآور شد: در صورت تمایل به سرخ کردن مواد غذایی از مقدار کمی روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود و مواد غذایی با حرارت ملایم تفت داده شوند.
همچنین از غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن و حرارت دادن زیاد روغن خودداری شود./