حضور مردم در انتخابات فرصتی در جامعه برای تصمیم سازی و تصمیم گیری موارد کلان جامعه است. حضور در انتخابات فرصت سازی و ایجاد ظرفیت های مناسب برای حرکت رو به رشد کشور است. همان طوری که رهبر معظم انقلاب همیشه بر مشارکت حداکثری تاکید داشتند، حضور در انتخابات تولید کننده قدرت است و بازدارندگی ایجاد می کند و دور کننده تهدیدات از کشور است. اگر هر شخصی که در این جامعه زندگی می کند در آن شرکت نکند در گام اول به خود ظلم کرده و در مرحله بعد به جامعه ظلم می کند و ظلم به جامعه هم مصداق حق الناس است.
اشتباهی که خیلی از مردم انجام می دهند یا در انتخابات شرکت نمی کنند و یا اگر شرکت می کنند بعد از انتخابات مطالبه گری را فراموش می کنند و یا اگر شرکت می کنند برگ سفید در صندوق می اندازند و یا به این بهانه که فلانی با توجه به در اختیار داشتن تریبون های مختلف تبلیغاتی از اوضاع بهتری برای رای آوردن برخوردار است پس باید به او رای داد و یا اینکه خود را گرفتار پدیده مذموم خرید رای می کنند و یا این که به دلیل عدم شناخت صحیح از نامزدهای انتخاباتی به لیست های کذایی که هیچ پشتوانه ای ندارند روی می آورند و یا به خاطر فامیل بودن و یا آشنا بودن با یک نامزد به او رای می دهند و با یک انتخاب ناآگاهانه و شاید کورکورانه و یا سفارش شده توسط برخی جریانها باعث بروز مشکلاتی در سطح جامعه می شوند و به همین دلیل از انتخاب فرد احسن و اصلح باز می مانند.
نکته قابل تامل ماجرا اینجاست که ما باید جوابگوی انتخاب مان باشیم و این یک حجت شرعی است که باید با دید باز و شناخت صحیح افراد را انتخاب کنیم و اینجاست که یاد جمله معروف امیرکبیر می افتیم که مملکت داری به توصیه عمه و خاله و … نمی شود!