گیلان پیشرو در برخورداری از مواریث تاریخی

ولی جهانی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان امروز در جمع خبرنگاران در سالن اجتماعات اداره کل میراث فرهنگی گیلان اظهار کرد: گیلان در مجموع با هفت بافت تاریخی شهری و بیش از هزار و ۲۶۰ اثر تاریخی ثبتی ازجمله استان‌های پیشرو در برخورداری از مواریث ارزشمند تاریخی-فرهنگی است.

جهانی با تأکید بر اینکه باید از مواریث تاریخی گیلان حفاظت کرد، گفت: به منظور صیانت از این آثار، ضروری است تا اشخاص حقیقی و حقوقی پیش از هر گونه فعالیت عمرانی نسبت به هماهنگی و اخذ استعلام از این اداره کل اهتمام لازم را به عمل آورند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان مجموع استعلام های پاسخ داده شده در بافت های تاریخی شهری و حرایم آثار را بیش از ۳۰۰۰ استعلام عنوان و تصریح کرد: تا حدود زیادی بررسی و شناسایی آثار و تهیه نقشه باستان شناسی استان انجام شده و در این راستا با توجه به نوع و چگونگی استعلام‌ها به تناسب نسبت به پاسخ درخواست دستگاه‌های مختلف اهتمام لازم صورت می‌پذیرد.

جهانی با اشاره به اخذ هفت طرح گمانه‌زنی باستان‌شناسی از پژوهشگاه وزارتخانه گفت: چه بسا به دلیل فعالیت عمرانی و برخورد به آثار تاریخی و همچنین نزدیکی به حریم محوطه‌های باستانی، پاسخ به استعلام نیاز به کاوش‌های باستان‌شناسی دارد و لذا به منظور رعایت حقوق مالکانه افراد در عین مراقبت از آثار برنامه گمانه‌زنی نیز در دستور کار قرار می‌گیرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی حفظ و حراست از آثار تاریخی را وظیفه آحاد مردم دانست و افزود: بسیاری از مناطق گیلان و به خصوص مناطق بالادست و حریم بناهای تاریخی نیاز به هماهنگی و اخذ استعلام از این اداره کل دارد و لذا از همه‌ دستگاه‌ها، اشخاص حقیقی و حقوقی انتظار است تا پیس از هر گونه فعالیت عمرانی هماهنگی‌های لازم را با حوزه معاونت میراث‌فرهنگی به عمل آورند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://soumanews.ir/?p=10638

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها