به مناسبت هفته رشت همراه بزرگترین رویداد خوراک کشور با برگزاری سومین جشنواره «گیله خوراک»:

مراسم بزرگ ترین رویداد خوراک کشور در رشت برگزار شد

مراسم بزرگ ترین رویداد خوراک کشور به مناسبت هفته رشت با حضور مهمانان بین المللی، ملی، استانی در تالار مرکزی شهررشت برگزار شد.


به گزارش مدیریت ارتباطات شهرداری رشت، مراسم بزرگ ترین رویداد خوراک کشور به مناسبت هفته رشت با حضور مهمانان بین المللی، ملی، استانی و شهروندان این شهر و سخنرانی مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، اسخت اورازبای سفیر جمهوری قزاقستان در ایران، فیرات بایار رایزن اول فرهنگی سفارت جمهوری ترکیه در ایران، ولی جهانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت، علیرضا تاج شهرستانی رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی و رحیم شوقی شهردار در تالار مرکزی شهررشت برگزار شد.

سومین جشنواره گیله خوراک در زمینه غذا و سفره آرایی، نان و شیرینی با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی گیلان در راستای «رشت اولین شهر خلاق خوراک ایران در جهان» با هدف اشاعه فرهنگ تولید و مصرف غذاهای محلی رشت و گیلان همراه بزرگ ترین رویداد خوراک کشور در تالار مرکزی رشت برگزار شد.

پخش کلیپ تبریک شهردار آستراخان روسیه به مناسبت هفته رشت، رونمایی از تابلوی رشتی دوزی بنای تاریخی بلدیه رشت یکی از آثار فاخر این شهر توسط دو بانوی هنرمند رشتی و اجرای موسیقی محلی و آیینی دیلمون و همچنین موسیقی پاپ گیلان از جمله برنامه های مراسم بزرگ ترین رویداد خوراک کشور بود.

تحقق توسعه اقتصادی رشت با بهره مندی از ظرفیت گردشگری خوراک

دکتررحیم شوقی در مراسم برگزاری بزرگ ترین رویداد خوراک کشور که به مناسبت هفته رشت در تالار مرکزی این شهر برگزار شد، با سلام و عرض ادب و احترام خدمت همه مهمانان ارجمند و عزیز اظهار کرد: خدمت شهروندان فهیم رشت و اصحاب رسانه به ویژه مهمانانی که در این مراسم حضور دارند، خیر مقدم عرض می کنم.

وی با خیر مقدم به سفیر محترم قزاقستان و رایزن محترم سفارت ترکیه در ایران، افزود: خدمت رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، اعضای محترم شورای اسلامی شهر به ویژه ریاست محترم شورا، مدیران محترم گردشگری استان و مهمانان کشوری عرض خیر مقدم دارم.

شهردار رشت با اشاره به اینکه ۱۲ دی ماه ۴۶۶ سال پیش رشت به عنوان مرکز سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ولایت ما گیلان انتخاب شد، تصریح کرد: امروز گرد هم آمدیم تا این موضوع را گرامی بداریم و شهر باران های نقره ای که به عنوان شهر اولین ها مطرح است، را ارج نهیم.

دکترشوقی ادامه داد: رشت زیبایی که با توجه به سطح بالای فرهنگ، سواد، بینش بالای مردمانش و اینکه زادگاه مردان و زنان بزرگ تاریخ ایران زمین در عرصه های شهادت، ایثار، فقاهت، علم، ادب و فرهنگ بوده است، همواره همچون ستاره ای درخشان در آسمان ایران تلالو می کند.

وی، رشت را یکی از قطب های کشاورزی، گردشگری، صنعتی، علمی و تحقیقاتی امروز کشور برشمرد و گفت: غذاهای رشتی نیز به وضوح آیینه فرهنگ این شهر بوده و از درهم تنیدگی غذا با آداب و رسوم، موسیقی، لباس، صنایع دستی و مردمان فعال، شاد، مهربان و خوش سلیقه این شهر حکایت دارد.

شهردار رشت با بیان اینکه به دلیل توانمندی های این شهر در ۲۰ آذر ماه سال ۱۳۹۴ به عنوان نخستین شهر ایران در حوزه خلاقیت خوراک در شبکه جهانی شهرهای خلاق سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: اهدای نشان شهر خلاق خوراک شناسی توسط سازمان جهانی یونسکو به رشت فرصت مناسبی به منظور پیگیری مباحث مرتبط خلاقیت در حوزه خوراک شناسی منطبق بر خوراک محلی را فراهم کرده تا با استفاده از این مزیت ها بتوانیم تبلیغاتی را انجام دهیم و ایجاد اشتغال و توسعه پایدار اقتصادی در سطح جوامع محلی را شاهد باشیم.

دکترشوقی یادآور شد: با توجه به این ظرفیت بی نظیر، شورای اسلامی شهر و شهرداری رشت با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان امروز بزرگ ترین گردهمایی فعالان صنعت گردشگری گیلان را در راستای بهره مندی از ظرفیت گردشگری خوراک و توسعه اقتصادی شهر برگزار کرده است.

وی از اجرای حدود ۴۰ برنامه با عناوین مختلف در هفته رشت از ششم تا ۱۲ دی ماه جاری در این شهر خبر داد و بیان کرد: برنامه ها توسط همکاران بنده با حمایت اعضای پر تلاش اعضای شورای اسلامی شهر تدارک دیده شده و این گردهمایی یکی از این برنامه ها است.

شهردار رشت با قدردانی از تمام شخصیت ها، نهادها و ارگان هایی که برای برگزاری بهتر برنامه های هفته رشت تلاش بسیاری کردند، گفت: از شهرداران محترم کلانشهرهای کشور، شهردار محترم آستراخان روسیه و تمام بزرگوارانی که این روز را به اینجانب و اعضای محترم شورا به نمایندگی شهروندان این شهر تبریک گفتند، تشکر می کنم.


خبرنگاران خارجی پیام دوستی و صلح مردم رشت را انعکاس دهند
محمد حسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت در همایش بزرگترین رویداد خوراک کشور در رشت در مکان تالار مرکزی این شهر با تبریک آغاز هفته رشت اظهار کرد: به تمامی مسوولان کشوری و همچنین میهمانان خارجی از جمله سفیر کشور قزاقستان و رایزن اول کشور ترکیه و خبرنگاران داخلی و خارجی و دیگر مدعوین عزیز در این مراسم حضور دارند خیر مقدم عرض می کنم و این حضور پُر شور در هفته رشت وظایف ما را در راستای توسعه این شهر فرهیخته سنگین تر می کند.

وی با بیان اینکه رشت شهر اولین ها و بهترین ها است افزود: رشت را نباید صرفا به خوراک ،صنایع دستی، آب و هوای خوب و مناظر زیبایش شناخت ، بلکه بزرگترین ویژگی رشت مردمان خوش طینت و گشاده روی رشتی است که در تمام جهان زبانزد هستند.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با تاکید به اینکه خونگرم بودن و مهربانی مردمان رشت از جمله مباحثی است که گردشگران را به تکرار حضور در این شهر ترغیب می کند بیان کرد: از تمامی خبرنگاران و سفرای عزیزی که در این رویداد بزرگ حضور دارند تقاضا دارم تا پیام صلح و دوستی مردمان شهر فرهیخته رشت را به مردمان کشورهایشان اعلام کنند .

کارگرنیا با اشاره به اینکه ما منتخبین مردم رشت به همراه شهردار این شهر در تلاشیم تا رشت را به جایگاه واقعی اش برسانیم افزود: ما قصد داریم با تعاملات سازنده هفته رشت را به هفته جهانی رشت تبدیل و برگزار کنیم .

وی با بیان اینکه سردار بزرگ استکبار ستیز شهید میرزا کوچک خان جنگلی که اسطوره بزرگ مردمان رشت و ایران است گفت: رشت اسطوره های بزرگ فراوانی دارد و همه ما فرزندان دیار بزرگ مرد استکبار ستیز هستیم که در دفاع از حق آماده و مقابله با ظالم پای کار ایستاده ایم.


تنوع غذایی رشت یادگاری از بانوان فرهیخته رشت است
علیرضا تاج شهرستانی در همایش بزرگترین رویداد خوراک کشور در رشت در تالار مرکزی رشت با بیان اینکه از زمان ثبت جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو چند سالی سپری شده است افزود: با توجه به اهمیت این برندینگ و با بهره مندی از ظرفیت های شهر خلاق خوراک رشت ،امیدواریم بتوانیم گامی موثر در تحقق توسعه هر چه بیشتر رشت برداریم .

وی با تاکید به اینکه مردمان رشت فرهیخته هستند بیان کرد: خیلی از کشورها ممکن است مدعی تمدن و فرهنگ باشند اما متاسفانه گاها با رقم زدن جنگ ها ،چالش های فراوانی ایجاد می کنند و به نمایندگی از مردمان شهر رشت اعلام می کنم که با هر گونه جنگ و خونریزی مخالفیم و یقینا افرادی که به جنگ دامن می‌زنند متمدن و با فرهنگ نیستند.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای رشت به تنوع غذایی رشت اشاره کرد و‌گفت: این تنوع فراوان غذایی از بانوان فرهیخته رشت به نسل ما رسیده است و انتظار داریم این مهم سینه به سینه به نسل های بعد منتقل شود.


با توجه به کاوش های باستان شناسی، رشت از تاریخ یک هزار ساله برخوردار است.
دکتر ولی جهانی با اشاره به انتخاب رشت به عنوان مرکز گیلان در ۴۶۶ سال گذشته اظهار کرد: با توجه به کاوش های باستان شناسی، رشت از تاریخ یک هزار ساله برخوردار است.

وی به گردشگری خوراک از انواع گردشگری اشاره کرد و افزود: غذا به عنوان محصولی جذاب برای گردشگران محسوب می شود و امروزه گردش مالی ۲۰۰ میلیارد دلاری را در دنیا رقم زده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با بیان اینکه گردشگری خوراک در این استان به لحاظ تنوع قابلیت جهانی دارد، تصریح کرد: بیش از ۷۸ درصد گردشگری جهان را گردشگری غذا تشکیل می دهد.

دکترجهانی به وجود فرهنگ و سفره خاص هر منطقه از گیلان اشاره کرد و گفت: تاکنون ۳۵۰ غذای سنتی گیلان شناسایی شده و بیش از ۱۰۰ نوع غذایی که به فراموشی سپرده شده بودند را احیا کرده و در فهرست ملی ثبت کردیم.


امروز در بازدید از نمایشگاه خوراک گیلان حیرت کردم. غذاهای گیلان ریشه در زیست بوم این منطقه دارد.
مصطفی ده پهلوان با تبریک هشتمین سالگرد جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک و همچنین تبریک هفته و روز رشت اظهار کرد: به عنوان یک باستان شناس تا حدودی با پیشینه و قدمت گیلان آشنایی دارم اما امروز در بازدید از نمایشگاه خوراک گیلان حیرت کردم.

وی به وجود بعضی غذاهای فراموش شده در جشنواره غذای گیلان «گیله خوراک» اشاره کرد و افزود: تجربه زیستی چراغ راه آینده محسوب می شود و در این راستا ۳۵۰ غذای گیلان ثبت ملی شده است.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به سخن شیخ الرئیس ابوعلی سینا مبنی براینکه «غذای ما دوای ما، دوای ما غذای ما»، تصریح کرد: غذاهای گیلان ریشه در زیست بوم این منطقه دارد.

ده پهلوان بر شناخت میراث به جا مانده از نیاکان مان تاکید کرد و گفت: کاربرد میراث فرهنگی ملموس و ناملموس می تواند هویت، تفنن، بستری برای گردشگری و زندگی مسالمت آمیز بشر با طبیعت را حفظ کند.

وی با اشاره به خشک شدن دریاچه ارومیه، بیان کرد: امر مذکور نشان می دهد که نتوانستیم از میراث تجربه زیستی گذشته خود به خوبی بهره ببریم.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور، فرهنگ گیلان را مجذوب کننده همه دانست و تصریح کرد: موسیقی، پوشاک، طبیعت تا هم جوشی بین گیلانی ها را می توانیم مشاهده کنیم و در این راستا غذا و خوراک می تواند سفیر خوبی برای گیلان باشد.

ده پهلوان با قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار رشت، استاندار گیلان و تمام کسانی که در پاسداشت هشتمین ثبت جهانی رشت به عنوان شهر خلاق خوراک تلاش کردند، یادآور شد: زمانی می توانیم میراث کشور را به درستی حفظ کنیم که میراث فرهنگی پشتوانه مردمی داشته باشد.

خداوند همه خوبی های دنیا را نصیب گیلان کرده است
«اسخت اورازبای» با قدردانی از رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر رشت و همچنین رحیم شوقی شهردار رشت در برگزاری برنامه های هفته رشت به ویژه این رویداد بزرگ اظهار کرد: حضورم در این رویداد به دلیل آن است که رشت را خیلی دوست دارم.

سفیر جمهوری قزاقستان در ایران تصریح کرد: در طول اقامت خود در ایران به بیشتر استان های این کشور سفر کردم و باید عرض کنم همه اهالی و ساکنان گیلان به ویژه رشت باید شکر خدا را به جا آورند زیرا سرسبزی، طبیعت زیبا، مردم خون گرم و دریای خزر در این استان وجود دارد و در یک جمله همه خوبی هایی که در دنیا هست، خداوند نصیب گیلان کرده است.

وی با آرزوی سلامتی، تندرستی و توفیق روزافزون برای گیلانی ها، بیان کرد: برگزاری جشنواره های فرهنگی مانند این رویداد بزرگ نقش مهمی در معرفی فرهنگ ایران و گیلان دارد.

خاطره بازدید رشت در قلبمان ماندگار می شود

رایزن فرهنگی سفارت جمهوری ترکیه در ایران نیز در رویداد مذکور با قدردانی از اعضای شورا و شهردار رشت در فراهم کردن بستر فرهنگی و گردشگری در این شهر گفت: حامل پیام سلام ملت ترکیه برای شما هستم.

فیرات بایار افزود: با وجود اینکه حدود ۱۰ روز است ماموریتم در ایران آغاز شده، رشت اولین شهری است که به همراه همسرم از آن بازدید می کنیم و لذا هیچ وقت این شهر را فراموش نکرده و خاطره آن در قلب مان ماندگار می شود.

وی با بیان اینکه ملت ایران و ترکیه از گذشته تا کنون همواره برادر و دوست بودند، تصریح کرد: دو ملت از این به بعد نیز برادر و دوست خواهند بود و اگر از ما تقاضایی داشته باشید درهای سفارت ترکیه در تهران به روی شما باز است.




در پایان مراسم مذکور از فعالان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری گیلان، مدیران تعدادی از رستوران های رشت و دانشگاه جامع علمی کاربردی استان با اهدای تندیس و لوح قدردانی به عمل آمد.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://soumanews.ir/?p=14203

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: