به گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا؛ امروزه توجه به مشاغل خانگی و کارآفرینی خانگی یکی از زیر مجموعه های مهم حوزه تولید و کارآفرینی به شمار میرود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل میدهند. از نگاه کارشناسان ایجاد خود اشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینه های بهره برداری از ویژگی ها و مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی است.
با توجه به تعیین سهم اعتبارات مشاغل خانگی، این تسهیلات با اولویت فارغ التحصیلان دانشگاهی، زنان سرپرست خانوار و مادران فعال در حوزه مشاغل خانگی که دارای فرزند بیشتر هستند، پرداخت خواهد شد. براساس گزارش ها کسب و کارهای خانگی به راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد در سراسر جهان تبدیل شده است و شرایط و قابلیت انجام این نوع کسب و کار در خانه یا محیط های غیر رسمی مزیت های بسیاری برای علاقمندان و صاحبان این دسته کسب و کارها داشته است.
مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردار است و این مساله باعث شده تا روز به روز به تعداد علاقمندان این مدل از کسب و کار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری بیشتر شود.
براساس اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران برای سال جاری از محل اعتبارات تسهیلات قرض الحسنه مشاغل خانگی، ۲۷۶۰ میلیارد ریال به عنوان سهم استان تهران در نظر گرفته شده و بانک مرکزی در بخشنامه ای به بانک های عامل سپه، ملی، ملت، رفاه، توسعه تعاون، صادرات، تجارت، مهر ایران، رسالت و پست بانک، دستورالعمل پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرده است.
آن طور که محمد آذرپناه؛ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفته امسال از محل تسهیلات مشاغل خانگی بیش از ۲۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای استان تهران اختصاص یافته که جهت پرداخت به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط به بانک عامل ابلاغ شده است.
وی از اولویت بندی برای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی خبر داد و گفت: با توجه به تعیین سهم اعتبارات مشاغل خانگی، این تسهیلات بر اساس شاخص های تعیین شده به صاحبان کسب و کارهای خانگی و با اولویت فارغ التحصیلان دانشگاهی، زنان سرپرست خانوار و مادران فعال در حوزه مشاغل خانگی که دارای فرزند بیشتر هستند، پرداخت خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران از مشاغل خانگی به عنوان یکی از روش های تکمیلی اشتغال و کسب درآمد خانوار ها نام برده و میگوید: با توجه به استقبال همه ساله فعالان مشاغل خانگی از تسهیلات خانگی و جامعه هدف شناسایی شده از سوی بسیج سازندگی و کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال جاری مبلغ ۲۶۰ میلیارد ریال از اعتبارات مشاغل خانگی به کسب و کارهای مورد نظر بسیج سازندگی و ۳۰ درصد به مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) اختصاص یافته است.
آذرپناه از ابلاغ اعتبارات مذکور در استان تهران خبر داد و گفت: متقاضیان استفاده از تسهیلات مشاغل خانگی باید در سامانه https://smkh.mcls.gov.ir نامنویسی کنند و پس از ثبت نام یکی از رشته های صنایع دستی، فرش دستباف، امور تولیدات دامی، شیلات، صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و عشایری، امور تولیدات گیاهی، امور تولیدی (صنعت – خدمات) و فعالیت های فرهنگی و هنری را انتخاب کنند.
تسهیلات مشاغل خانگی قرض الحسنه و با کارمزد ۴ درصد است که برای متقاضیان مشاغل خانگی مستقل تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان و برای متقاضیان مشاغل پشتیبان در ازای جذب ۴۰ نفر تا ۴ میلیارد تومان پرداخت میشود.
امروزه مشاغل خانگی در تمام کشور های جهان نهادینه شده و افزایش طرفداران آن، توسعه پایدار و کاهش فقر و محرومیت را به دنبال داشته است.هم اکنون در ۱۵۰ کشور دنیا قانون مشاغل خانگی وجود دارد و کشور های آمریکا، چین، کانادا، استرالیا، ایتالیا و هند از جمله کشور های پیشرو در حوزه مشاغل خانگی هستند.
بر اساس اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، با راه اندازی کمیته های نظارت بر طرح های بهرهمند از تسهیلات اشتغالزایی از جمله تسهیلات مشاغل خانگی در بخش های مستقل و پشتیبان با مشارکت نمایندگان دستگاه های اجرایی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرمانداری ها و بانک های عامل پرداختکننده تسهیلات اشتغالزایی، نظارت میدانی بر طرح های برخوردار از تسهیلات صورت میپذیرد.
هم اکنون سقف وام قرضالحسنه برای صاحبان مشاغل خانگی مستقل ۱۵۰ میلیون تومان و صاحبان مشاغل خانگی پشتیبان (کارفرمایی) در ازای جذب و به کارگیری ۴۰ نفر تا ۴ میلیارد تومان با کارمزد ۴ درصد است.
پیش از این محمود کریمی بیرانوند؛ معاونت اشتغال وزارت کار از ابلاغ مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در حوزه مشاغل خانگی برای سال جاری خبر داده و گفته بود این مبلغ به زودی پرداخت میشود./