رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک با توجه به اینکه این کمیسیون عمر دو سالهاش را سپری می کند، بیان داشت: در ادوار گذشته چندین طرح به تصویب رسیده اما اجرایی نشده بودند که در ابتدا کمیسیون این طرحها را بررسی و کارشناسی کرد و در دستور کار قرار گرفتند که هر کدام میتوانند گرهای از مشکلات شهر باز کنند. وی در ادامه با اشاره به برنامه ریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت در حوزهٔ حمل و نقل عمومی گفت: اگر قرار باشد مردم از اتومبیل شخصیشان در ترددهای روزمره کمتر استفاده کنند یا استفاده نکنند ما وظیفه داریم آنها را به طرف ناوگان حمل و نقل عمومی و شهری سوق داده، بستر و امکانات لازم را فراهم کنیم.
عباس نژاد اضافه کرد: ظرفیت استاندارد و نیاز شهر رشت ۱۴۰ دستگاه اتوبوس است که در ابتدای شورای ششم فقط ۲۰ اتوبوس در حال فعالیت بود و در حال حاضر ما توانستهایم برنامهٔ چهار ساله خود برای افزایش تعداد اتوبوسهای شهری سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری رشت را طی دو سال عملی کنیم؛ ۳۰ دستگاه اتوبوس از وزارت کشور خریداری شده که ۱۱ دستگاه تحویل گرفته شده و بهزودی ۱۹ دستگاه دیگر را به ما تحویل خواهند داد. وی در ادامه افزود: همچنین از میان اتوبوس هایی که در پارکینگ بودند ۵۰ دستگاه را برای تعمیرات و آماده سازی تحویل پیمانکار دادهایم و تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰۰ دستگاه اتوبوس به شهروندان گرامی رشت خدماترسانی خواهند داشت.
عضو شورای اسلامی کلانشهر رشت همچنین از هوشمند سازی ایستگاه های اتوبوس و جانمایی ۱۰۳ ایستگاه اتوبوس خبر داد و گفت: برای بهبود وضعیت ایستگاههای اتوبوس با سرمایهگذار قرارداد بستهایم و در ایستگاههای هوشمند نشانگرهایی نصب میشود که فاصله اتوبوس تا ایستگاه و زمان انتظار برای رسیدن آن را نشان میدهد. قرار است تعدادی اتوبوس جهت ارائه بهتر خدمات برونسپاری و به بخش خصوصی واگذار شود.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر رشت در خصوص بخش تاکسیرانی اظهار داشت: در رشت با اینکه بیش از ۶ هزار تاکسی داریم تقریبا ٢٠٠٠ تاکسی فرسوده هستند و حدود ۳۶۰۰ تا ۳۸۰۰ تاکسی در حال فعالیت هستند. وی در ادامه با اشاره بر اینکه برای اولین بار در تاریخ شورا و شهرداری رشت ما در طی یکسال دو بار نرخ کرایه تاکسی را متناسب با وضعیت افزایش دادیم تا رانندگان تاکسی بتوانند به این کار به عنوان شغل اصلی نگاه کند زیرا مالکیت تاکسی ها خصوصی است و ما به جز سیاستگذاری دخل و تصرفی نداریم افزود: در ادامه با تشکر از نماینده محترم مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی بابت پیگیری و تخصیص ردیف اعتبار ملی برای مطالعات تراموای رشت، احداث تراموا را برنامه بلندمدت و ساماندهی اتوبوسرانی و تاکسیرانی را برنامه کوتاهمدت مدیریت شهری رشت برشمرد.
عباس نژاد افزایش سه برابری بودجه مربوط به علائم راهنمایی و رانندگی، نصب ۷ دستگاه دوربین هوشمند کنترل سرعت (در مسیر جاده تهران به فرودگاه رشت برای کنترل سرعت و روانسازی ترافیک)، احداث تقاطع و دوربرگردان، اصلاح هندسی معابر، نصب تابلوهای هدایت مسیر، خطکشی عابر پیاده و ایمنسازی خطکشیهای طولی و عرضی و همچنین ساخت جزیره ایمنی برای اولین بار در رشت را از اقدامات مهم کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و شهرداری رشت دانست و درباره وضعیت پایانه مسافربری رشت اذعان داشت: ترمینال رشت سرویس بهداشتی، فضای سبز، نمازخانه، مبلمان شهری، نظافت محیط و… مناسبی نداشت اما امروزه به رضایت نسبی همشهریان و مسافران در حد رفع نیازها رسیدهایم که باید بیش از پیش به آن توجه داشت و به این امور رسیدگی کرد.
عضو شورای اسلامی کلانشهر رشت با توجه به این که استان گیلان و البرز پیشگام در اجرای قانون تبدیل آرای تخریب به جریمه نقدی هستند به تشریح شرایط تبدیل وضعیت ساختمانها طبق این قانون که اخیرا توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده – بند ت تبصره ۶ ماده ۱۰۰ – پرداخت و متذکر شد : در فرصت ۱۰ ماههای که در سال ۱۴۰۲ به شهرداریهای کل کشور داده شده، همانطور که رییس شورا و شهردار رشت اعلام کردهاند افرادی که برای ساختمانشان در کمیسیون و همچنین دیوان رای تخریب صادر شده میتوانند خودشان با مراجعه به مناطق پنجگانه شهرداری رشت، ظرف ۲۴ ساعت تشکیل پرونده بدهند و خواهشمندیم از افراد سودجو دوری و اجتناب کنند؛ مطمئن باشند نگاه همکاران ما در شهرداری به این مسئله نگاهی مثبت است تا بتوانند رفع مشکل کنند و بیشترین بهره را از این قانون ببریم. اگر ساختمان در این مسیری که قانون تعریف کرده بتواند از حکم تخریب دربیاید قطعا تبدیل وضعیت خواهد شد هیچ نیازی به فضایی که برخی افراد سودجو دنبال میکنند نداشته و ندارد.
عباس نژاد افزود برخی از ساخت و سازها بدون مجوز بوده یا در زمین های غیر مسکونی ساختمان مسکونی احداث کرده بودند و امروز با گذشت زمان و در طرح تفصیلی جدید بافت منطقه تغییر کرده، ارتفاع افزایش یافته و…، این ها هم میتوانند تشکیل پرونده داده و مورد بررسی مجدد قرار بگیرند اما ساختمان هایی که کارشناسی شدهاند و تایید استحکام بنا را نگرفتهاند به هیچ عنوان قابل بازبینی نیستند و هرچه زودتر باید تخریب شوند چون تهدیدی برای جان شهروندان محسوب شده و ایجاد بحران میکنند.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک در پایان با ابراز خوشحالی از انتخاب دکتر رحیم شوقی به عنوان شهردار رشت وی را یک شهردار عمرانی و با پشتکار بالا دانست و شجاعت در تصمیم گیری و نگاه تعاملی با همه دستگاهها را نقاط قوت ایشان دانست از تمام کسانی که به اعضای شورای ششم اعتماد کرده و نمایندگان مجلسی که در مدیریت شهری یاریگر شورا و شهرداری هستند تشکر کرد و ادامه داد : انشاءالله بتوانیم پاسخ اعتماد شهروندان عزیز را به درستی بدهیم و در پایان شورای ششم سربلند و عاقبت بخیر باشیم.