شنبه, 26 آبان 1397
شناسه خبر:2503
پروفسور علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی از دانمارک؛

گیلان جزو استان هایی که رتبه بالایی در شیوع سرطان در کشور دارد

  • انداز قلم

اختصاصی سوما؛ این روزها دغدغه ی پروفسور علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی از دانمارک، محصولات تراریخته است، وی که فوق تخصص مهندسی ژنتیک از آمریکا است، موسس بنیاد ملی سبک زندگی سالم نیز می باشد.

ملیحه محمد پور خبرنگار سوما گفتگوی بسیار مفیدی را با ایشان انجام داده که برای حفظ سلامتی مان خواندنش خالی از لطف نیست.

۱.تراریخته به چه معناست؟

محصولات دستکاری شده ژنتیکی یا تراریخته محصولات کشاورزی هستند که یک ژن بیگانه را که مربوط به آن گیاه نمی باشد وارد ژن یا ساختار وراثتی گیاه می کنند، مثلا ذرت، سویا، کلزا، پنبه و بسیاری محصولات دیگر را کمپانی های کشاورزی امریکا تراریخته کرده اند.

۲. چند درصد از غذاهای ایران تراریخته هستند؟

متاسفانه مسئولین آمار دقیقی به ما ارائه نمی دهند نمی دانیم چرا؟! دانستن حق مردم است، مردم حق دارند بدانند چه محصولات تراریخته ای در بازار وجود دارد، مردم حق انتخاب دارند که در همه دنیا رعایت می شود. نزدیک 20 سال است که محصولات تراریخته در سفره مردم ایران بوده که حتی ما هم  تا 5 سال پیش از آن اطلاع نداشتیم چه برسد به مردم؛

چون وقتی درست و شفاف اطلاع رسانی نمی شود، وقتی برچسب تراریخته نمیزنند؟ مردم از کجا باید می دانستند کدام محصول تراریخته است تا تهیه کنند یا نه؟! از کجا  متوجه شوند ذرت، سویا، روغن نباتی، تراریخته هستند، پویشی که در طی ۶-۵ سال گذشته توسط اساتید مستقل دانشگاه راه اندازی شد، به دنبال این بود که از این حقوق مردم دفاع شود و خدا را شاکریم که مردم پیروز شدند، و این مطالبه گری حق پاسخ داد و به تدریج مسئولین شروع به اطلاع رسانی کردند و مشخص شد ۹۰% درصد روغن های نباتی در بازار تراریخته هستند، تمام روغن های سویا وارداتی تراریخته هستند، برخی روغن های کلزای وارداتی تراریخته هستند و برخی نیستند چون تولید کلزای کشور امسال افزایش یافته است؛

با مصاحبه ها و گزارش ها و حضور در رسانه ها و سخنرانی در سراسر کشور در طی این چند سال توسط اساتید دانشگاه انجام داده شده‌، آگاهی مردم در این مورد افزایش پیدا کرده و سبب شد در قانون برنامه ششم در مجلس تصویب شد که اولا به مردم اطلاع رسانی شفاف شود و دوم حتما برچسب هم زده شود و خوشبختانه از چند ماه گذشته سازمان غذا و دارو ابلاغ کرد که نوشتن کلمه تراریخته بر روی محصولات انجام شود و الان شروع شده است و چند هفته است که روی برخی محصولات غذایی، کلمه ی تراریخته نوشته شده است‌، اما این کلمه آنقدر ریز تایپ شده است که مردم باید آنقدر دقت کنند تا این نوشته را ببینند؛

محصولاتی چون ذرت، سویا، کلزا، پنبه های وارداتی تراریخته هستند و از هرکدام از آنها در تولید محصولات دیگر هم استفاده میشود، از پنبه محصولات بهداشتی، مانند: پوشک، لباس زیر، بانداژ و... تهیه میشود که باعث آلرژی در بدن میشود؛

لازم است مردم بدانند همه اینها وارداتی هستند، و اکثرا هم برای خوراک دام است ولی ممکن است وارد بازار مصرفی هم شود، مثل: روغن های نباتی یا در تهیه کیک ها و محصولات دیگر و هیچ مجوزی برای کشت تراریخته در داخل کشور صادر نشده است و کسی حق کاشت ندارد ولی متاسفانه برخی بشدت تلاش دارند ایران را تراریخته کنند و گویا مجوز کشت پنبه ی تراریخته در ایران را گرفته اند که کشت شود؛

این یک فاجعه است، زیرا کشت پنبه تراریخته در 16 سال گذشته در پاکستان و برخی کشورهای دیگر فاجعه بار بوده است، اینها به دلیل منافع همیشه انکار میکنند که این محصولات بیماری زا نیستند، ملت باید آگاه باشند که این محصول باعث بیماری و آلرژی میشود؛

باید در بین مردم فرهنگ سازی شود در هنگام خرید روی محصولات خوراکی را به خوبی نگاه کنند و بخوانند یا کلمه تراریخته است یا دستکاری شده ژنتیکی، 
روی صحبت من با مردم گیلان است: مردم عزیز: علاوه بر اینکه به علامت استاندارد دقت کنید، به تاریخ ساخت و انقضا نگاه کنید به آرم سیب سبز نگاه کنید و به ترکیبات آنهم دقت کنید، ببینید کدام محصول تراریخته است؛

مراقب غذای خود باشیم، ۹۰%  بیماری ها منشاء غذایی دارند، گیلان جزو استان هایی که رتبه بالای در شیوع سرطان در کشور دارد، چون سموم کشاورزی به طور گسترده در گیلان در حال استفاده است.
 
۳. با توجه به این که غذاهایی که مصرف میکنیم، تراریخته هستند و به بدن آسیب می رسانند، چطور می توانیم جلوی این آسیب را بگیریم؟

اول اینکه نگران نباشید همه محصولات تراریخته نیستند، برخی تراریخته هستند بقیه هیج مشکلی ندارند. نکته دوم این است که محصولاتی را که نام برده ام تراریخته هستند، خریداری نکنید، توصیه می‌کنم به جای روغن نباتی از روغن کنجد و زیتون فرابکرارگانیک استفاده کنید یا روعن نباتی های غیر تراریخته اگر امکانش است محصولات سنتی استفاده کنید، روستائیان به محصولات غذایی سالم بیشتر دسترسی دارند.

۴.آیا صحیح است که میگویند واکسن زدن، افراد را دچار نازایی و اتیسم میکند؟

خیر اشتباه است، این حرفها مبنای علمی ندارد، اوتیسم منشا ژنتیکی دارد، اصلا ربطی به واکسن ندارد، بنابراین این حرف‌ها اشتباه است و به ضرر مردم و کشور است، آن ۹ واکسن که برای نوزادان واجب است باید زده شود در غیر این صورت مبتلا به بیماریهایی می‌شوند که جبران ناپذیر است.

۵ غذاهای تراریخته را میشود تشخیص داد؟

تنها راه، دو روش است:  ۱. زدن برچسب بر روی محصولات (اطلاع رسانی) ۲. آزمایش مولکولی که هزینه هم دارد، بنابراین اطلاع رسانی و برچسب زدن بهترین روش است.

۶. عامل اصلی که به بدن آسیب می رسانند چیست؟

۱.غذای ناسالم ۲. آب و هوای آلوده ۳. استرس و اضطراب ۴. تحرک بدنی کم ۵. نیایش نداشتن  ۶. افکار منفی  ( این ها 6 اصل سلامت است اگر رعایت شود از نظر جسمی روحی روانی سالم خواهید بود.
 
۷. آیا شیر خشک تراریخته است؟

برخی از شیر خشک هااز کمپانی نستله که در کشور هم فراوان است، از تراریخته حمایت می کند، در شیرخشک خودشان هم ممکن است از تراریخته استفاده کنند، بهتراست از شیرخشک دیگری استفاده کنند (بنابر این همه شیر خشک ها تراریخته نیستند).

۸. مردم چگونه می‌توانند روغن اصل را بدل تشخیص دهند؟

تنها راهش این است که از برند های معتبر خریداری کنند، به برچسب ها نگاه کنند و بهتر است از برخی متاسفانه تقلب می کنند بنابراین از مارک های معتبر یا افراد شناخته شده خریداری کنید.

مردم عزیز: زمانیکه میخواهید روغن نباتی خریداری کنید، اول روی آن را خوب نگاه کنید‌ ،که آیا نوشته است روغن نباتی تراریخته یاخیر؛

۹. نمک، قند، شکر، روغن، در مقادیر بالا برای بدن مضر است تا چه اندازه باید هر کدام را در طول روز استفاده کرد؟

استاندارهای این مواد کاملا ذکر شده است این چهار مواد بلای جان ایرانیان است و رتبه اول مرگ و میر در ایران سکته های و بیماری های قلبی عروقی است رتبه ی دوم سرطان است و دلیل این است که ما درست غذا نمیخوریم، نمک ۴ گرم برای یک انسان بالغ کافی است، اما هم به غذا نمک میزنیم هم سر سفره نمک را قرار می دهیم، نمک باید از سر سفره حذف شود، قند و شکر هم حذف شوند، شیرین کننده های طبیعی مثل عسل، خرما، مویز و... داریم، چرا باید چای را با قند بخوریم؟!

این عادت غلط از کجا وارد زندگی ما شده است؟! کنترل و مصرف درست این ۴ خوراکی در زندگی باعث می شودهم سالم زندگی کنید هم طول عمر بیشتری داشته باشید؛

یکی از معضلات ما نان سفید بدون سبوس است،نان سفید باعث انواع بیماری ها، مانند کبد چرب میشود، نان باید سبوس دار و تیره باشد؛ نان های سنتی که گندم بطور کامل آرد می شد نه اینکه پوست آن را بگیرند سعی کنید نان تیره سبوس دار یا سنتی مصرف کنید.

 ۱۰.شعار شما در زندگی چیست؟

من می توانم، چیزی به نام نمیتوانم نداریم، هیچ چیزی نمی تواند مانع موفقیت انسان گردد. آه نکشیم زحمت بکشیم پس شعار من این است من انسانم اشرف مخلوقات من می توانم پس توکل می کنم از فکر و اندیشه ام استفاده می کنم تلاش می کنم و موفق خواهم شد.

۱۱. توصیه شما به مردم چیست؟
مسئولانه زندگی و مسئولانه عمل کنیم، نگویید به ما ربطی ندارد، منافع ملی را بر منافع شخصی ترجیح ‌دهیم، اگر همه با هم برای هم کار کنیم وضع همه خوب خواهد شد پس وضع من هم خوب خواهد شد، خوشبختانه هنوز فرهنگ سالم اسلامی ایرانی  در ایران وجود دارد، اجازه ندهیم این فرهنگ نابود شود، و امیدوارم که بتوانم خدمت بیشتری به جامعه خود بکنم.

ارسال نظر به عنوان مهمان

  • هیچ نظری یافت نشد

تبلیغ طلایی

تبلیغ نقره ای

تبلیغ برنزی

تبلیغات سوما

عملکرد سنجی

عملکرد سوما نیوز را چگونه ارزیابی می کنید؟

ما 147 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم